Franco 40/40: el franquisme en quarantena

L’Ofranco4040_3bservatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona està duent a terme una sèrie d’activitats culturals per repassar els gairebé quaranta anys de dictadura franquista just quan es compleixen quaranta anys de la mort del dictador.

El cicle, “Franco 40/40: el franquisme en quarantena”, té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Comissió Europea, i hi col·laboren la Universitat Pompeu Fabra, el Museu Marítim de Barcelona, Arxivers sense Fronteres, Cinespaña Toulouse, Eduxarxa, la Fundació Cipriano García, el Museu de la Pau de Gernika, la Filmoteca de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Perpinyà Via Domitia.

Les properes activitats englobades en aquest cicle són:

  • 17 de novembre: Projecció del documental Franco, un fiancé de la mort, de José María Berzosa, a la Filmoteca de Catalunya.
  • 18 de novembre:  Projecció del documental Robles, duelo al sol, de Sonia Tercero Ramiro, a la Filmoteca de Catalunya.
  • 19 de novembre: Debat sobre la memòria de Franco entre l’hispanista Paul Preston i el catedràtic de la UPF Josep Fontana, moderats per Josep M. Muñoz, director de L’Avenç.
  • 20 de novembre: En el transcurs del dia les activitats es descentralitzaran amb actes a la Universitat Rovira i Virgili, a la Sorbona, a la seu de Comissions Obreres, on s’inaugurarà l’espai L’Assemblea,  i al Museu Marítim de Barcelona, on Arxivers sense Fronteres inaugurarà les VII Jornades “Arxius, drets humans i democràcia. Rèmores, avenços i necessitats de futur dels arxius en democràcia”.
  • 23 de novembre: Debat: “Canvis i continuïtats en el sistema científic espanyol des de la transició”, presentat per Albert Preses i amb la participació de Reimund Fickert, director de Business Development del PRBB; Emilio Muñoz, CSIC y CIEMAT; Lluís Rovira, director Institució dels Centres de Recerca de Catalunya i Emilio Suarez, Departament d’ Humanitats UPF. El debat es farà a la Sala de Graus A. Calsamiglia (Edifici Roger de Llúria del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra).

El programa s’estendrà fins l’abril de 2016.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.