El mirall italià: Sistema polític, corrupció, renovació, 1990-2014

Des de la Càtedra UB Josep Termes ens volem fer ressò de la conferència “El mirall italià: Sistema polític, corrupció, renovació, 1990-2014” que es durà a terme el proper 3 de juny, a les 19h, a l’Aula 221 de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6).

La conferència serà a càrrec del professor Umberto Gentiloni Silveri, de la Università La Sapienza de Roma. També hi participarà la professora Paola lo Cascio (departament d’Història Contemporània de la UB) i el senyor Enric Juliana (director adjunt de La Vanguardia).

En l’acte s’analitzarà la convulsa situació econòmica, política i judicial que està vivint l’Estat espanyol en els darrers anys: escàndols de corrupció, esgotament del sistema polític i de l’organització territorial sorgits amb la Transició i l’aparició de nous subjectes polítics. Es compararà amb el model italià, que va viure una situació molt similar a principis dels anys 90 i que va acabar amb l’enfonsament del sistema de partits polítics que havia imperat a la República italiana des de la seva proclamació, l’any 1946.

En el següent enllaç podeu trobar més informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.