Homenatge a Josep Termes

“Explicar una persona i una vida és una tasca impossible”. Aquestes van ser les primeres paraules que Josep Fontana (catedràtic emèrit de la UPF) va formular ahir just abans de dur a terme un retrat magistral i ple d’anècdotes de Josep Termes fet des del recoTermesrd dels anys que van compartir, especialment dels anys de formació, afegint-hi pinzellades de la història d’aquell moment vista des de la perspectiva dels qui la vivien i la feien: militància al PSUC, tasques de propaganda clandestina, corregudes davant dels grisos… Va quedar clar que, si bé explicar una persona i una vida és quelcom impossible, ell en fa bons esbossos.

L’acte d’homenatge a Josep Termes es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès, escenari ideal per a aquesta tasca, lloc on l’historiador català va passar molts moments de la seva vida. A l’acte també hi van participar Jordi Casassas (catedràtic de la UB i president de l’Ateneu Barcelonès), qui afirmà que Josep Termes estimava la gent i el país, Teresa Abelló (professora de la UB), qui va remarcar la contri001bució de Termes tant en l’estudi de la història de Catalunya com al país, i Agustí Colomines (professor de la UB i director acadèmic de la Càtedra Josep Termes), qui va assenyalar que l’homenatge estava fet des de l’amistat. En efecte, el resultat va ser un homenatge emotiu a la vegada que amable i amè.

També s’hi va presentar el llibre “Josep Termes. Catalanisme, Obrerisme i Civisme” (Teresa Abelló, Agustí Colomines Eds.), miscel·lània on diversos especialistes i coneixedors aprofundeixen en temes com el catalanisme, l’obrerisme i el civism003e des dels valors i l’òptica del professor Josep Termes.

Finalment, Josep Fontana va remarcar la necessitat de compilar els treballs de Josep Termes, tractant-se aquest d’un historiador clau de la historiografia catalana i que, no obstant, no ha sigut prou reconegut.

Podeu llegir més sobre l’esdeveniment en el següent enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.