Existeix el dret a decidir?

existeix dret a decidir

L’editorial Tibidabo Ediciones publica el llibre “¿Existe el derecho a decidir? – Preguntas y respuestas sobre el proceso abierto en Cataluña”. El llibre recull les opinions de diversos juristes sobre el procés de Transició Nacional des d’un punt de vista legal. L’obra ha estat coordinada pel Dr. Eduard Sagarra, professor titular de Dret Internacional Públic d’ESADE, i compta amb les aportacions dels doctors Joan Josep Queralt (dret penal – UB), Joan Ridao (dret constitucional – UB), Xavier Pons (dret internacional públic – UB), Esther Giménez-Salinas (dret penal i criminologia – UB), Antoni Font (dret mercantil – UB) i Alfonso González Bondia (dret internacional públic – URV). L’advocat Antonio Garrigues Walker ha prologat l’obra.

El llibre recull posicionaments diversos sobre el procés de transició nacional. Per una banda hi ha el qüestionament sobre l’existència del dret a decidir i l’aplicabilitat del dret a l’autodeterminació al cas català. Aquestes qüestions les plantegen el Dr. Tornos i el Dr. Ridao en les seves aportacions. Des d’un punt de vista del dret internacional el Dr. Pons, analitza l’existència o no del dret a la secessió unilateral. Els Dr. Sagarra i González Bondia fan una anàlisi des de la perspectiva de la Unió Europea i les implicacions político-jurídiques per la UE. Per últim al llibre s’hi analitzen diversos aspectes del procés des del punt de vista constitucional i espanyol, com ara l’edat de vot a majors de 16 anys (Dr. Giménez-Salinas), la unitat de mercat com a fals argument en contra del procés (Dr. Font) i la desconnexió sentimental entre la majoria del poble català i el projecte espanyol (Dr. Queralt).

Teniu més informació sobre l’obra en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.