>Nou llibre de la professora Montserrat Guibernau

>

La professora Montserrat Guibernau, membre del comitè cientític de l’Àrea d’estudis nacionals i identitaris de la UOC, acaba de publicar el llibre Per un catalanisme cosmopolita (Angle Editorial). Amb aquesta obra, Guibernau va guanyar el Premi d’Assaig Breu Eines que atorga la Fundació Josep Irla, vinculada a ERC, el jurat del qual l’integren Anna Maria Alabart, Guillem López-Casasnovas, Begonya Román, Antoni Segura i Eduard Voltas. Un resum de la tesi que es defensa en aquest llibre es pot llegir en l’article que la doctora Guibernau va publicar a L’Antena de la CatDem el 22/03/09. L’any 1998, Guibernau va guanyar el II Premi Fundació Ramon Trias Fargas amb l’obra Nacions sense Estat: nacionalisme i diversitat en l’era global (Columna, 1999).

Montserrat Guibernau és catedràtica de Ciència Política al Queen Mary College de la Universitat de Londres. És una de les màximes expertes en l’estudi dels nacionalismes i, en especial, de les nacions sense estat. Ha publicat diverses obres en aquest àmbit, la majoria traduïdes a diversos idiomes, com Nacionalismes: l’estat nació i el nacionalisme al segle XX (1997); Nationalism and intelectuals in nations without states: the Catalan case (2003); El Nacionalisme català: franquisme, transició i democràcia (2003) i The Identity of nations (2007). És co-editora de la publicació Nations and Nationalism i membre de l’Association for the Study of Ethnicity and Nationalism (ASEN).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.