Nota de premsa. La Càtedra Josep Termes i el Parc de les Humanitats de la Universitat de Barcelona debatran sobre seguretat i llibertat

La Policia de la Generalitat de Catalunya ha detingut a Barcelona el terrorista gihadista internacional Alí Charaf Damache. Aquesta detenció coincideix amb la convocatòria d’un debat sobre democràcia i seguretat que han organitzat la Càtedra Josep Termes de Lideratge, Ciutadania i Identitats i el Parc de les Humanitats i les Ciències Socials per al dimecres vinent, dia 16.

Es tracta de posar de manifest el millor binomi: el de la seguretat i la llibertat. I és que davant dels atacs terroristes del 13 de novembre a París i d’altres episodis de violència gihadista que s’han produït al continent europeu i a altres territoris d’arreu del món, és vital que la Universitat posi a disposició de la societat en general el coneixement que genera i sigui capaç d’intervenir en els debats que preocupen a la ciutadania.

La primera taula rodona del cicle “O ells o nosaltres”: Europa davant el repte del terrorisme gihadista se celebrarà dimecres 16 de desembre a les 19 h i comptarà amb la participació del Sr. Albert Batlle, director de la Policia; el Sr. Jofre Montoto, analista de seguretat especialitzat en terrorisme i gihadisme, i el Sr. Jordi Armadans, politòleg i director de Fundipau. Es durà a terme a Can Jaumandreu, c/ Perú, 52, Barcelona.

El debat parteix del fet que la llibertat no és possible sense un mínim de seguretat. La necessària sensació de seguretat de les persones no ha de ser aprofitada pels estats per discriminar ningú per raó de raça o religió ni per restringir la llibertat. Al revés, la seguretat de les persones és, precisament, el que ha de garantir els drets humans, la democràcia i l’exercici del pluralisme, elements que són consubstancials a l’estat de dret.

Podeu consultar tota la informació del cicle fent clic a aquest enllaç.

“O ells o nosaltres”: Europa davant el repte del terrorisme gihadista

Primera taula rodona: Seguretat i llibertat, el millor binomi

Intervindran:

– Sr. Albert Batlle, director de la Policia

– Sr. Jofre Montoto, analista de seguretat especialitzat en terrorisme i gihadisme

– Sr. Jordi Armadans, politòleg i director de Fundipau

Data: 16 de desembre de 2015, a les 19 h

Lloc: Parc de les Humanitats de la Universitat de Barcelona (c/ Perú, 52, Barcelona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.