La crisi dels refugiats a debat: Entre el dret d’asil i l’acollida

Fotografia de Zohra Bensemra

Fotografia de Zohra Bensemra

La Càtedra Josep Termes, junt amb el Parc de les Humanitats i les Ciències Socials i la Fundació Solidaritat UB, celebrarà el proper 22 de setembre una taula rodona dedicada a un tema de rabiosa actualitat: “La crisi dels refugiats a debat: Entre el dret d’asil i l’acollida”.

Es compten per milions les persones que es dirigeixen a Europa en busca d’auxili, majoritàriament provinents de Síria. Les diverses iniciatives ciutadanes han deixat clar que hi ha qui està disposat a ajudar. A conseqüència d’aquesta pressió de la societat civil, els governs europeus han anat afegint-se progressivament a l’onada solidària.

Davant la gravetat dels fets, la Universitat de Barcelona no pot ser un mer espectador. Per això vol contribuir al debat des del coneixement, analitzant des de diversos punts de vista com s’ha de gestionar el dret d’asil i l’acollida dels sirians a Europa i als nostres municipis i observant els reptes als quals caldrà fer front amb l’arribada dels primers refugiats.

El debat comptarà amb la participació de ponents de diferents àmbits: el Dr. Eduard Sagarra Trias (professor de Dret Internacional Públic a la UB i a ESADE i president de l’Associació per a Nacions Unides a Espanya – ANUE), la Sra. Maria Alba Gilabert (periodista de la secció d’internacional de Catalunya Ràdio), el Sr. Francesc Mateu (director a Catalunya d’Oxfam Intermón) i el Sr. Àngel Miret i Serra (govern de la Generalitat de Catalunya i professor de Ciències Polítiques i Socials a la UPF).

Us convidem a assistir a l’acte. Serà a les 19.00h al Parc de les Humanitats i les Ciències Socials (carrer del Perú, 52).

Podeu veure aquí el díptic amb tota la informació.

Un pensament sobre “La crisi dels refugiats a debat: Entre el dret d’asil i l’acollida

  1. Retroenllaç: La crisi dels refugiats a debat: Entre el dret d’asil i l’acollida | Blocveu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.