>La qüestió del Sàhara Occidental

>

map of Western SaharaEl conflicte del Sàhara Occidental s’ha aguditzat greument durant els darrers dies, justament quan s’encetaven converses informals a Nova York promogudes per les Nacions Unides. Podeu trobar més informació en el seguiment que fa el propi servei de notícies de l’ONU o el de la BBC. Per saber més sobre la qüestió del Sàhara Occidental i la missió de les Nacions Unides per la celebració d’un referèndum sobre el futur de la zona, podeu consultar la pàgina de MINURSO . Des d’un punt de vista més teòric, a la revista Middle East Quarterly podeu trobar reflectit el debat sobre si la idea d’autodeterminació pot implicar o no el dret a què el Sàhara es constitueixi com a estat independent, així com aquest altre interessant article a Foreign Policy sobre les possibilitats de resolució del conflicte escrit per un dels membres de l’equip de negociació de qui va ser enviat especial de les Nacions Unides, l’ex-secretari d’estat dels EUA, James Baker.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.