>El nou estatus de Curaçao i St. Maarten

>Aquest cap de setmana s’ha fet efectiu el nou estatus jurídic de les illes de Curaçao i St. Maarten, part de les antigues Antilles Holandeses. La situació de les diverses colònies insulars dels antics imperis holandès, francès o britànic és un camp dels estudis sobre secessió i acomodació de molt interès tot i que poc conegut on es pot trobar un ampli ventall de situacions com processos de descolonització ‘clàssics’ que desemboquen en nous estats independents, fins a diversos estatus jurídics que mantenen una vinculació més o menys estreta amb l’antiga metròpoli, des de models de federacies a romandre part de l’estructura bàsica de l’estat com a departaments o províncies amb alguns arranjaments específics. Aquests tipus de processos s’han descrit sovint com una forma de ‘decolonizing without disengaging’. Ara les illes de Curaçao i St. Maarten adopten el mateix estatus de què ja disposaba Aruba com a estat associat del Regne d’Holanda, mentre que les altres illes de les Antilles Holandeses, que varen obtar per romandre part integral de l’estat esdevenen municips autònoms amb un règim especial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.