“Victor Alba, el cronista revoltat”

Pere Pagès i Elias, més conegut pel pseudònim de Víctor Alba, fou un escriptor, periodista i polític català nascut a Barcelona ara fa cent anys.

Compromès amb l’esquerra i el moviment obrer, va ser empresonat durant la postguerra i acabà fugint, primer a França, més endavant a Mèxic i, posteriorment, als Estats Units. No va tornar a Catalunya fins l’any 1968. En el transcurs de la seva vida va conèixer i col·laborar amb personatges tan insignes com George Orwell i Albert Camus.

De la seva àmplia obra destaquen articles i assajos polítics sobre el moviment d’esquerra durant la República i el moviments obrer, tot i que també va endinsar-se en el camp de la novel·la. L’estil reivindicatiu acostuma a ser una constant en les seves publicacions.

El proper 27 d’octubre commemorarem el centenari del seu naixement dedicant-li una sèrie de taules rodones per tal d’explorar i aprofundir en la seva figura.

L’esdeveniment, organitzat per la Càtedra UB Josep Termes i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), començarà a les 9.00 h al Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3, Bcn) i ocuparà tot el matí.

Hi participaran, per ordre d’intervenció: Hble. Sr. Santi Vila, Dr. Agustí Colomines, Sr. Lluís Juste de Nin, Dr. Pelai Pagès, Sr. Antonio Baños, Sr. Agustí Pons, Dr. Josep M. Casasús, Dr. Xavier Pla, Sra. Mònica Sabata, Sr. Joan de Sagarra i Sr. Francesc Canosa.

Us animem a consultar el programa detallat i a assistir-hi!

La inscripció és gratuïta, però preguem confirmeu la vostra assistència a catedrajoseptermes@ub.edu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.