Premi Internacional Catalunya 2016

Enguany, el Premi Internacional Catalunya ha reconegut la revolucionària tasca en recerca oncològica de Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué. El jurat del guardó ha valorat la seva contribució extraordinària “a l’avenç de la ciència biomèdica, des d’un fort i entusiasta compromís intel·lectual i rigor científic” així com la seva “visió preclara i la seva dedicació i perseverança completes”.

Des de 1989, el Premi Internacional Catalunya es concedeix a aquelles persones que amb la seva tasca han contribuït a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. Aquest any s’hi han presentat 138 candidatures provinents de 57 països i, per segon cop en la història del certamen, ha acabat en mans de catalans.

L’historiador Agustí Colomines, director de la Càtedra Josep Termes, forma part del jurat al costat del president de la Generalitat, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l’arquitecte Ricard Bofill, la lingüista Mary Ann Newman, el crític d’art Juan Manuel Bonet, l’escriptor i filòsof Josep Ramoneda, el sociòleg Richard Sennett, el polític i economista Jacques Delors, el filòsof Gianni Vattimo, la soprano Barbara Hendricks, la biòloga Anna Veiga, el filòsof Edgar Morin, el físic Jorge Wagensberg i el diplomàtic Ambler Moss.

La cerimònia d’entrega, presidida pel M. H. Sr. Carles Puigdemont, serà el dia 25 d’octubre a les 7 de la tarda al Palau de la Generalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.