“Catalunya i la Societat de Nacions”

Fa 95 anys (març-abril de 1921) la Societat de Nacions va celebrar a Barcelona la 1ª Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit, de la qual van sorgir diversos tractats internacionals, la creació de l’Organització Internacional de Comunicacions i Trànsit, l’estandardització de la senyalització de circulació terrestre i el sistema de passaports.

Tot i ser l’única conferència internacional de la Societat de Nacions SN.jpgcelebrada a Barcelona, va marcar una forta interacció entre Catalunya i aquesta organització en un moment de grans aspiracions polítiques, nacionals, culturals i socials que, no obstant, es van veure interrompudes per les dictadures del segle XX.

Amb motiu d’aquest 95è aniversari, l’Institut d’Estudis Catalans celebrarà un seguit de conferències durant aquest mes de maig que just comença. Les activitats es duran a terme els dies 10, 17, 24 i 31 de maig i hi participaran Jordi Solé, Joandomènec Ros, Jaume Sobrequés, Manuel Manonelles, Joaquim Torra, Ferran Armengol, Borja de Riquer i Arnau Gonzàlez. El cicle acabarà amb una visita guiada al fons de la Societat de Nacions de la Biblioteca de Catalunya.

Podeu consultar aquí el fullet amb tota la informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.