“Les Universitats catalanes, amb els refugiats”

Les universitats públiques catalanes, membres de l’ACUP, organitzen el dimarts 13 d’octubre l’acte públic de presentació del comunicat “Les Universitats catalanes, amb els refugiats”, en el qual es comprometen a promoure i facilitar, de forma conjunta, la implicació activa de les seves comunitats en les iniciatives i accions relacionades amb l’acollida de les persones refugiades que arribin o hagin arribat a Catalunya

L’acte comptarà amb la participació del president de l’ACUP, Enric Fossas, del rector de la UB, Dídac Ramírez, i de diversos experts en matèria de conflictes, migració i refugiats, que debatran sobre la situació actual de les persones refugiades i del paper de les universitats catalanes davant d’aquesta realitat:

  • Carme Panchón, vicerectora d’Administració i Organització de la UB
  • Ricard Zapata-Barrero, professor de Ciències Polítiques a la UPF i director del Grup de recerca interdisciplinari sobre immigració (GRITIM)
  • Pere Vilanova Trias, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la UB
  • Laura Feliu, professora titular de Relacions Internacionals a la UAB
  • Jordi Borja, professor emèrit i president del Comitè Acadèmic dels programes de postgrau de Ciutat i Urbanisme a la UOC

L’acte serà el tret de sortida d’un seguit d’accions de suport als refugiats que les universitats públiques catalanes duran a terme i que s’emmarcaran sota el concepte de ‘Universitats Refugi’ (#UniversitatsRefugi al Twitter) com ara organitzar xerrades de sensibilització sobre el conflicte sirià, facilitar als nouvinguts l’accés a les activitats acadèmiques o articular espais i serveis específics per a donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

Vegeu en aquest enllaç la informació detallada de l’acte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.