>La revolta popular a Egipte

>L’Egipte està vivint uns moments d’incertesa, i el seu desenllaç final condicionarà fortament el futur de la regió. Dos articles del professor Robert Sprinborg, ex-director del London Middle East Institute  a la School of Oriental Studies Studies de la universitat de Londres, ofereixen una bona anàlisi sobre la perspectiva identitària i la possible evolució dels esdeveniments d’aquestes darreres setmanes a l’Egipte. El primer d’aquests articles, “Egyptian Political Identity in the Face of Globalization”, va ser publicat el 2006 a la Harvard International Review, i en ell Springborg analitzava els reptes del nacionalisme egipci en el context dels processos de globalització contemporanis. S’hi pot accedir a través d’aquest enllaç. D’altra banda, aquesta mateixa setmana hi publicava a la revista Foreign Policy un article amb el títol “Game Over: the Chance for Democracy in Egypt is Lost” on l’autor es mostra escèptic amb els possibles resultats de la revolta en termes democràtics. S’hi pot accedir en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.