>Eleccions a Kosovo

>

Kosovo ha celebrat aquesta setmana les primeres eleccions parlamentàries des de la declaració d’independència el febrer de 2008. La regulació electoral dels comicis estableix que dels 120 diputats de l’assemblea, vint estiguin reservats a les minories ètniques, deu a la població sèrbia i altres deu a diversos grups com el poble gitano, els egipcis o els ashkali. Tanmateix, un dels principals reptes per la consolidació interna del país és el rebuig dels partits serbis a prendre part de les eleccions en considerar que això legitimaria el nou estat kosovar. En aquest context, marcat pel recent procés de secessió unilateral, l’opinió de la Cort Internacional de Justícia però també dels problemes derivats de la crisi econòmica i la corrupció, aquestes eleccions poden ser clau pel futur i la viabilitat de Kosovo i la seva normalització internacional.

Tot i que les eleccions varen desenvolupar-se sense grans incidents, han anat sorgint diverses irregularitats que poden posar en qüestió la victòria del Partit Democràtic de Kosovo liderat per Hashim Thaci, sobre qui recauen a més acusacions de liderar una organització mafiosa que traficava amb òrgans humans. Els resultats oficials, encara provisionals, faran necessària la creació d’un govern de coalició en un parlament on al boicot exercit per bona part de la població sèrbia s’afegeix l’entrada d’un partit pan-Albanès que defensa la creació de la Gran Albània.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.