>La comunicació política

>Toni Aira, professor de Comunicació Política i d’Institucions Públiques a la UOC i col·laborador de l’Aeni, acaba de publicar un breu i interessant llibre a la col·lecció “Vull saber” de la UOC. Es tracta d’una mena de reader’s digest efectiu que permet al lector entrar en el món de la comunicació política, com bé indica el títol de l’obra.

Com preparen els partits polítics la comunicació dels seus líders i els seus missatges? Fins a quin punt s’adapten a les necessitats d’una societat mediàtica i de l’espectacle? Internet modifica l’exercici de la política? Aquestes i altres preguntes són les que hom pot trobar en aquest llibre. D’una manera amena i analítica, el professor Aira dóna les claus per comprendre l’estreta i inevitable relació entre política i comunicació en les societats contemporànies. “La narracio, teixir un relat propi, ha estat un recurs historic al servei dels qui han maldat per fer-se amb el poder o dels qui ho han fet per mantenirs’hi -escriu el mateix Aira. Ara la diferencia la trobem, en essencia, en com aquest relat es manufactura per contraposar la batalla de les histories al debat sobre les idees, i en com aixo es fa sota el dictat d’allo que reclama una societat hipermediatica, addicta a l’impacte, a l’espectacle i on molt sovint s’imposa el bonisme i el culte a la imatge. De fet, nomes aixi pot captar- se’n l’atencio, objectiu primer de tot projecte politic que pretengui marcar l’agenda.”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.