IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Els ditranspirinencs9_54b673cebd5a8es 2, 3 i 4 d’octubre es durà a terme a Canillo (Andorra), el IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs.

Sota el títol “Contraban d’idees. Contagi, innovació i dissidència a través del Pirineu”, s’analitzarà el paper dels Pirineus com a espai per al flux de les idees, els diferents mitjans emprats per a la seva difusió o els personatges que han tingut més incidència en aquests processos. També s’examinarà com aquest fenomen ha marcat el dia a dia dels diferents territoris pirinencs i, des de l’actualitat, es ponderarà el triomf o el fracàs dels diferents corrents i moviments.

Les jornades comptaran amb la participació de dos investigadors del GRENPoC. Aurora Madaula, durà a terme una ponència titulada “De la frontera política a la frontera refugi. L’efecte frontera en l’exili basc”. Per la seva banda, Òscar Jané Checa parlarà sobre “La Cerdanya, Emmanuel Brousse i la política de (des)informació a frontera”, a més d’exercir de moderador en el “Taller sobre la transmissió d’idees: família, arxius i memòria personal al Pirineu”

Aquí podeu veure el programa complet.

Les inscripcions estan obertes fins el dia 26 de setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.